Alapítva1991
KözpontBudapest, EU
Országhatárokon átívelő megoldások

A Szentex kft. több mint húsz éves tapasztalatára és munkatársai szaktudására alapozva magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt. Célja, hogy minőségi rendszerek megvalósításával költséghatékony és rugalmas megoldásokat kínáljon ügyfeleinek.

A cég 1991-ben alakult klasszikus külkereskedelmi tevékenységek ellátására. Hosszú távú eredményes működését az alapítók külkereskedelemben szerzett sokéves tapasztalata alapozta meg.

Későbbi sikereit és dinamikus fejlődését annak köszönheti, hogy rugalmasan és előrelátóan reagált a rendszerváltás, illetve az uniós csatlakozás során megváltozó körülményekre – ügyfelei számára hatékony, kényelmes és gazdaságos, az új lehetőségeket kihasználó megoldásokat kínálva.

Mérföldköveink

Huszonhárom éve ügyfeleink szolgálatában...
1991 Magánvállalkozások teljes körű külkereskedelmi tevékenységét vállaltuk – a szerződések megkötésétől kezdve a termékek vámolásán keresztül azok házhoz szállításáig.
1994 A kapacitások hatékonyabb kihasználása érdekében a cég tevékenységei két fő irányra oszlottak. A külkereskedelmi szolgáltatások mellett külön üzletágként jelent meg a vámügynöki tevékenység.
1996 A Szentex Kft. 1996-ban nyerte el a WERBA osztrák kereskedőház által képviselt európai termékek kizárólagos magyarországi forgalmazási jogát. Ez adta mai főtevékenységünk alapját. Munkánkat képzett mérnök kollégák és független szakértők segítik.
2004 Az Európai Unióban alkalmazott egyszerűsített vámeljárásokat cégünk 2002 óta alkalmazta. Az uniós csatlakozást követően új szolgáltatási körként ajánlottuk a közösségen belüli áruforgalomhoz kapcsolódó statisztikai nyilvántartást és a környezetvédelmi termékdíjak kezelését, emellett megkezdtük az ún. harmadik országból érkező termékek más EU-tagállamban való vámkezelését.
2008 Hazai tevékenységünk jelentős bővítése mellett döntöttünk, új munkatársakat alkalmazva új irodát és raktárakat nyitottunk. A normál és egyszerűsített vámkezelések mellett kezességvállalási engedéllyel, közvám-, adó- és átmeneti megőrzési raktárakkal is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Megbízóink száma mára jelentősen meghaladja a csatlakozás előtti ügyfelek számát. Több piacvezető európai termék és gyártó magyarországi képviselői vagyunk. Szolgáltatásainkat Magyarországon kívül Szlovéniában és Németországban is elérik partnereink.

Akikre építünk

A szakértelemre és a tapasztalatra alapozunk
Szentkláray Balázsügyvezető
Kacskovics Andrásvámszakértő, környezetvédelmi termékdíj specialista
Horváth Ferencprojektvezető (kereskedelem)
Máté Gabriellavámügyintéző

Akik bíznak bennünk

Színvonalas szolgáltatás – elégedett ügyfelek