Vámügynökség Vámkezelés külföldön, az EU más tagállamában

Az Európai Unióban regisztrált gazdasági társaságok szabadon választhatják meg, hogy termékeiket melyik tagállamban helyeztetik szabadforgalomba, azaz hétköznapi nyelven szólva hol vámoltatják import termékeiket. A tényleges forgalomba hozataltól (saját felhasználás vagy értékesítés) eltérő tagállamban történő vámkezelés esetén azt ügylet kapcsán felmerülő ÁFA összegeket a vámolás során nem kell megfizetni, annak teljesítése a felhasználás országában önbevallással történik.

Termékeiket külföldön vámkezeltető ügyfeleink import vám ügyleteiket az ÁFA finanszírozás költségét megtakarítva végezhetik.

Példa: Magyarországi rendeltetésre vásárolt távolt-keleti termékek németországi vagy szlovéniai szabad forgalomba helyeztetése (vámoltatása) esetén a magyar vámkezelési gyakorlattal szemben nem kell az import ÁFA összeget megfizetni a vámkezelés országában. Az import ÁFA a tárgyhavi ÁFA bevallásban az EU beszerzések analógiájára önbevallással történik.

Társaságunk a külföldi vámkezelések kapcsán már több mint 9 éves tapasztalattal rendelkezik. Magyarország 2004-es EU csatlakozása kapcsán az elsők között kínáltuk külföldi vámügynöki szolgáltatásainkat. Jelenleg Hamburgban, Bremerhavenben, Frankfurtban és Koperben állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Kapcsolódó dokumentumok